Operatie

Verschillende operaties voor patiënten met ernstig overgewicht

Het Obesitas Centrum Amsterdam richt zich op patiënten met ernstig overgewicht. Als u in aanmerking komt voor een gewichtsreducerende operatie (Bariatrisch chirurgie), dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Gastric bypass 
    De gastric bypass leidt delen van de dunne darm om. Hierdoor wordt het normale verteringsproces gewijzigd met als doel de hoeveelheid verteerd voedsel sterk te beperken. Ook wordt de maaginhoud verkleind, waardoor men sneller en langer een vol gevoel ervaart.
  • Overige operaties
    In enkele gevallen adviseren we een maagverkleining (Gastric sleeve). Hierdoor kunnen er minder voedingsstoffen worden opgenomen waardoor het lichaamsgewicht afneemt. Ook voeren we hersteloperaties uit bij mensen bij wie de maagband niet goed functioneert.  De maagband wordt verwijderd en een Gastric bypass wordt aangelegd.

Vragen?

Bel ons op maandag t/m vrijdag op telefoonnummer (020) 510 8040 of mail uw vraag naar obesitas@olvg.nl

Folder

Lees de folder ‘Ik beslis’. Deze folder  helpt u om uzelf optimaal voor te bereiden op de ingreep en is ontworpen om u een beter inzicht te bieden in de voordelen, de nadelen en de risico’s die gepaard gaan met de ingreep.

Schematische tekening van de werking van een gastic bypassSchematische tekening van de werking van een gastic bypass

in samenwerking met:
Nederlandse Obesitas Kliniek