Kom ik in aanmerking?

Criteria voor een operatie

U kunt voor een operatie in aanmerking komen als u:

  • een BMI (Body Mass Index) heeft hoger dan 40 gedurende vijf jaar of
  • een BMI van 35 tot 40 met een aandoening die het gevolg is van uw overgewicht, zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, slaap apneu syndroom of ernstige gewrichtsklachten

en

  • goed gemotiveerd bent om uw eet- en leefgedrag te veranderen
  • in het verleden meerdere professioneel begeleidde pogingen hebt ondernomen om af te vallen (diĆ«tist, Weight Watchers)
  • tussen de 18 en 65 jaar bent

Wanneer komt u niet in aanmerking?

U komt niet in aanmerking voor een operatie als u een ernstige eetstoornis (zoals boulimie), psychiatrische aandoening of alcohol- of drugsverslaving heeft.

Aanmelden?

Lees over hoe u zich kunt aanmelden.

Kom ik in aanmerking?

De eerste stap om te weten of u in aanmerking komt voor een maagband operatie is het berekenen van uw BMI. Selecteer uw lengte en gewicht en zie direct uw BMI en of u in aanmerking komt voor een operatie.

Bereken uw BMI

cm
kg
uw bmi:
U heeft ondergewicht,
wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts.
Uw gewicht is prima! Het is zeer onwaarschijnlijk dat u aandoeningen krijgt door uw gewicht. Blijf onder de 25, want voorkomen van overgewicht is beter dan genezen.
U heeft overgewicht, we adviseren u
contact op te nemen met uw huisarts voor professionele hulp om gewicht te verliezen. Denk hierbij bij­voorbeeld aan therapie tot gedrags­verandering.
U heeft ernstig overgewicht,
we adviseren u contact op te nemen met uw huisarts voor professionele hulp om gewicht te verliezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan therapie tot gedragsverandering.
Indien u bijkomende gezondheidsklachten heeft zoals bijv. hoge bloeddruk, slaap apneu of diabetes kunt u via uw huisarts een doorverwijzing naar ons
centrum vragen.
U heeft zeer ernstig overgewicht.
U komt in aanmerking voor een operatie om gewicht te verliezen.
Vraag uw huisarts om een verwijzing naar ons centrum.
in samenwerking met:
Nederlandse Obesitas Kliniek