Artikelen

Overzicht van gepubliceerde wetenschappelijke artikelen:

Titel Tijdschrift Datum Beschrijving
Delayed massive bleeding (case report) JSLS 07-2013 Het artikel beschrijft een patiënt waarbij een hevige bloeding optrad als gevolg van een maagzweer twee jaar na de bypass. De behandeling wordt beschreven.
LRYGB or LSG as revisional procedure after AGB: SR Obes Surg 11-2013 Dit artikel is een overzicht van wetenschappelijke literatuur over de veiligheid van revisiechirurgie van een maagband naar een gastric bypass of een gastric sleeve. Concluderend kan worden gezegd dat dit veilig is.
Development of ulcer disease after LRYGB: SR Obes Surg 02-2014 Dit artikel is een overzicht van wetenschappelijke literatuur over de oorzaken van de ontwikkeling van een maagzweer op de gastrojejunostomie na een gastric bypass.
Is EGD before RYGB or LSG mandatory SOARD 06-2014 Dit artikel komt uit de eigen patiëntengroep. Er is gekeken naar de effectiviteit van een gastroscopie voor een gastric bypass. Dit is niet nodig gebleken en daarom is er gestopt met dit onderzoek.
Symptomatic MU after LRYGB: original study Obes Surg 11-2014 Dit artikel komt uit de eigen patiëntengroep. Er is gekeken naar de oorzaken en behandeling van maagzweren na gastric bypass. Roken, NSAID en corticosteroïden gebruik verhoogden elk het risico op een maagzweer. Bijna alle patiënten konden behandeld worden met een protonpompremmer als omeprazol of pantoprazol.
in samenwerking met:
Nederlandse Obesitas Kliniek